Zeleni zidovi od Islandskog  Lišaja

Tech Garden zidne obloge islandskog lišaja najkvalitetniji su proizvod trenutno na tržištu; dobavljamo lišaj visoke kvalitete iz nordijskih zemalja, poštujući sve ekološke procese, kako bi se konačan proizvod opravdano zvao „eco friendy“ odnosno „kids friendly“.

Zidne panele nudimo u tri kategorije i to: LUKSUZNA, STANDARD I EKONOMSKA.

.

Razlike između ove tri kategorije očituju se u načini izrade panela. Za luksuznu kategoriju koristimo isključivo najfinije dijelove biljke. Za izradu standard kategorije koriste se djelomično i korijenčići, koji su prirodna pojava kod ove biljke.Ekonomska kategorija podrazumijeva divlji vizual panela jer se koriste većinski korijenčići uz fine dijelove biljke.

Vaš zid od islandskog lišaja možete naručiti u ukupno šest nijansi zelene boje te još deset ostalih osnovnih boja. Budući da je biljka izuzetno podatna za manipulaciju, u procesu stabilizacije tretiramo ga bojama koje se koriste u prehrambenoj industriji te ovakav lišaj nadalje koristimo za izradu slika i logotipa u bojama.

Ove vrste zidnih obloga adekvatne su za prostore s povišenom vlagom poput bazena, wellnessa, kupaonica, WC-a i sl., budući da ima afinitet prema vlazi, a podnosi vlagu do 68%.

Ako ga instalirate u prostorima smanjenje vlažnosti zraka, potrebno je jednom tjedno ovlažiti instalaciju finim raspršivačem s vodom sa pola metra udaljenosti.

Boje i uzorci

1. Proljeće zelena

2. Jako zelena

3. Šumska zelena

4. Maslinasto zelena

5. Tamno zelena

6. Zeleno žuta

7. Tamno žuta

8. Žuta

9. Prirodna

10. Narančasta

11. Smeđa

12. Crvena

13. Fuksija

14. Plava

15. Tamno plava

16. Crna

Islandski Lišaj

Super biljka – Islandski lišaj – zaslužuje mnogo više od ovoga što ćemo vam prezentirati u nekoliko sljedećih rečenica; službenog imena Cladonia rangiferina, a poznatija pod izvedenicom sobova mahovina, superiorna je u svakom pogledu.

Prirodne je bež boje, pripada obitelji Cladoniaceae, odnosno gljivama. Kao što mu jedna od izvedenica imena govori, važna je hrana sobovima pogotovo u zimska vremena, kada im je jedini izvor hrane jer raste ispod snježnog pokrivača.

Godišnje raste od 3-11mm i jednom kada se uništi stanište mogu proći desetljeća dok se ne oporave. Zbog toga je izuzetno važno poštivati ekološka načela po kojima se ubire/skuplja, odnosno nabavljati ga isključivo od certificiranih dobavljača kojima je zakonski reguliran način i količina godišnjeg skupljanja.

Kod nas je popularan kao lijek protiv kašlja (sirupi) zbog snažnih antibakterijskih svojstava; uspijeva isključivo u čistim ekosustavima i pokazatelj je čistoće okoliša.

Vlastita proizvodnja

Sve naše zidne panele od lišaja stabiliziramo, dorađujemo i slažemo u našem malom pogonu u Zagrebu zbog čega Vam sa sigurnošću možemo ponuditi najbolju kvalitetu na tržištu.

Izrada po mjeri

Sve vrste zidova

Za sve vrste prostora

Upit za zidnu oblogu od Islandskog lišaja

Suglasnost