Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. www.strukturnifondovi.hr - Saznajte više o projektu na linku EU PROJEKT

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. www.strukturnifondovi.hr
Saznajte više o prijektu na linku EU PROJEKT

Zeleni “Photo wall” – fotogenični pozadinski Vertikalni Vrt

Zeleni “Photo wall” – fotogenični pozadinski vertikalni vrt

Nije novost da živimo u vremenu kada se sve više cijene instant rješenja uz zahtjevne imperative estetike. Zato se na području zelene arhitekture i dizajna trudimo oplemeni i olakšati funkcionalnost okruženja. U potrazi za praktičnim, isplativim i oku ugodnim novitetima pomičemo granice. Sve to kako bi udovoljili klijentima, ali i zadovoljili nama iznimno važna načela ekologije i održivog razvoja.

Iz naše kreativne radionice tako je izašao zeleni “Photo Wall” odnosno pozadinski zid za fotografiranje kojeg osim dominantne ljepote karakterizira i praktičnost.

Pomno osmišljen sklopovi sustav modularnog zida sastoji se od pop-up metalne konstrukcije na koju se pomoću čičak traka mogu lijepiti paneli zelenih zidova i čime se naposljetku stvara cjelina vertikalnog vrta.

Metalna konstrukcija ima svoje platneno kućište na kotačima u koje se lagano posprema nakon korištenja.  Paneli se vrlo jednostavno postavljaju na rasklopljenu konstrukciju i uz pomno osmišljen mehanizam samopotpore tvore stabilnu cjelinu. Proces montaže je gotov u samo nekoliko minuta što ovaj dekorativni zeleni panel čini mobilnim i lakim za upotrebu.

Zašto baš zeleni “photo” zidovi?

Ne treba niti dodatno isticati kako prirodno zelenilo stvara najljepše ambijente koje treba ovjekovječiti za pamćenje. No, postavljanje vertikalnih vrtova od svježeg bilja samo za određene kratkotrajne evente može biti vrlo skupo i u konačnici financijski neisplativo. Mobilni zeleni zidni paneli tako su svojevrsna novost na našem tržištu, a donose ugodu na više načina. Predivne stabilizirane biljke i mahovine vrhunske kvalitete garantirat će dugotrajnost ovakvog zida godinama. Zbog lakog načina transporta može se postaviti u bilo koji interijer.

Gdje koristiti zelene “photo” zidove?

Primjerice, pozadinski zidovi na vjenčanjima postaju sve veći trend. Upravo je multifunkcionalnost ovakvih dekorativnih predmeta ta koja osvaja na prvi pogled. Ispred živopisnog ili romantičnog zelenila može se fotografirati za uspomenu, zid može poslužiti kao pozadinska kulisa za sam obred vjenčanja ili pano iza glavnog stola. Razne prezentacije, promocije, društvena događanja, predstavljanje proizvoda, koji se nerijetko nađu u medijskim lifestyle sadržajima, događaji su za koje se promišljeno i izvanredno stvara lijepo i upečatljivo okruženje. O tome svjedoče i brojne fotografije koje poslije pregledavamo u novinskim reportažama. Mobilni i ekološki zeleni photo zidovi idealne su kulise u tim trenucima  koje osvježavaju uspomene i dokumentiraju takav događaj zauvijek. Osim toga, pokretni vertikalni vrtovi mogu poslužiti kao ogradni paneli ako na neko vrijeme ili možda dugoročno želimo prenamijeniti poslovne , ugostiteljske prostore ili pak prostore u domovima, ordinacijama, itd.

Nježni slapovi cvijeća ili uzbudljivi šumski prizori

Ovisno o prigodi, lica zelenih “photo” panela izmjenjuju se u svojoj ljepoti. Raskošni šumski zidovi bogatstvom bilja stvorit će uzbudljiv ambijent u prostoru. Egzotični amaranti, paprati, bršljani uz impresivne crvene cvjetiće grmolikog bilja i bogate zelene slapove medvjeđe trave rasplesat će atmosferu svakog unutarnjeg prostora. Biljke se raspoređuju na podlogu od ravne mahovine koja svojom bogatom i ujednačenom tamnom zelenom čini savršenu pozadinu za više namjena. Za romantičnije prigode, poput vjenčanja, idealni su cvjetni zidovi u kojima se mogu izmjenjivati nježni slapovi hortenzija, ruža, karanfila, orhideja ili gardenija. Kombinacija je bezbroj, a paneli se mogu dodatno personalizirati natpisima od lišaja u izboru od 15 boja. Zeleni “photo” zid može i mijenjati svoj izgled kroz godine dodavanjem bilja i cvijeća koji se lako i brzo mogu naručiti uz samo par klikova preko našeg webshopa.

Također je vrlo jednostavna aplikacija raznih natpisa ili logotipa za koju je predviđen upravo centralni gornji dio “photo” zelenog zida.

Prepoznavanje noviteta bez alternative

Jedinstvenost ovog proizvoda ogledava se u činjenici da su ovi zeleni pozadinski zidovi za fotografiranje napravljeni od stabiliziranih mahovina, bilja ili cvijeća. Radi se o 100% prirodnom bilju koje zbog posebnog ekološkog procesa stabilizacije nepromijenjen izgled bez održavanja ima godinama. Gotovo je nezamislivo da prirodni živi vertikalni vrtovi kojima je potreban sustav navodnjavanja, prehrana i održavanja posluže ovoj svrsi.

Ako prigrlite ovaj novitet čiji su beneficije neupitne, u osmišljavanju vizuala za Vaše najposebnije dane na raspolaganju Vam stoji kreativni tim Tech Gardena. Angažirani smo od ideje do realizacije i naposljetku dostave I montaže  – vaš praktični i dugogodišnji suputnik nastaje u sigurnim i profesionalnim rukama.

Ukoliko vam nije potreban na dulje vrijeme “photo wall” možete iznajmiti, a za sve detalje i dogovor kontaktirajte nas mailom na info@techgarden.hr

Imate ideju za uređenje? Javite nam se...

Suglasnost

Slanjem gore navedene forme prihvaćam da se moji podaci spremaju u privremenu bazu podataka i koriste u svrhu objave newslettera tvrtke Tech Garden d.o.o.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost Tech Garden d.o.o.