Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. www.strukturnifondovi.hr - Saznajte više o projektu na linku EU PROJEKT

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. www.strukturnifondovi.hr
Saznajte više o prijektu na linku EU PROJEKT

Umjetne biljke

Umjetne biljke, također poznate kao lažne biljke, umjetne su replike pravih biljaka dizajnirane da oponašaju njihov izgled bez potrebe za zalijevanjem, sunčevom svjetlošću ili redovitim održavanjem. Ove su biljke izrađene od različitih materijala poput svile, tekstila, plastike, poliestera ili drugih sintetičkih vlakana. Dolaze u širokom rasponu oblika, veličina i boja, oponašajući sve: od bujnog lišća do živopisnog cvijeća.

 

Prednosti umjetnih biljaka

 

Bez održavanja: za razliku od pravih biljaka, umjetno bilje ne zahtijeva zalijevanje, obrezivanje ili sunčevu svjetlost, što ih čini idealnim za one koji vode užurban život ili imaju ograničeno iskustvo u vrtlarstvu.

 

Dugovječnost: umjetno bilje može zadržati svoj izgled godinama uz minimalno blijeđenje, pružajući trajnu ljepotu i vrijednost za unutarnji ili vanjski dekor.

 

Svestranost: umjetne biljke mogu se koristiti u raznim okruženjima, uključujući domove, urede, restorane i hotele. Također mogu uspijevati u okruženjima gdje prave biljke mogu imati problema, kao što su slabo osvijetljena područja ili ekstremne temperature.

 

Prijatelji alergija: za osobe s alergijama na pelud ili biljne alergene, umjetno bilje nudi hipoalergenu alternativu pravim biljkama, omogućujući im da uživaju u zelenilu bez izazivanja alergijskih reakcija.

 

Fleksibilnost dizajna: umjetne biljke možete jednostavno prilagoditi svom dekoru usklađivanjem različitih vrsta lišća, aranžiranjem na kreativne načine i uključivanjem u različite stilove dizajna – od modernog i minimalističkog do tradicionalnog.

 

Kriteriji pri odabiru umjetnih biljaka

 

Kvaliteta: potražite visokokvalitetne umjetne biljke koje po teksturi, boji i detaljima vrlo nalikuju svojim pravim kopijama. Izbjegavajte jeftino napravljene biljke koje brzo gube boju I teksturu.

 

Trajnost: odaberite umjetno bilje koje je dizajnirano da izdrže unutarnje ili vanjske uvjete, ovisno o tome gdje ih namjeravate koristiti. Opcije otporne na UV zračenje i vremenske uvjete idealne su za vanjske prostore izložene sunčevoj svjetlosti i vremenskim nepogodama.

 

Održavanje: za razliku od pravog, umjetno bilje gotovo i ne zahtijeva održavanje. Dovoljno je povremeno čišćenje kako bi se uklonila prašina i održao njihov izgled. Jednostavno brisanje prašine mekom četkom ili krpom može pomoći da umjetne biljke izgledaju svježe i živahno.

 

Postavljanje: razmotrite uvjete osvjetljenja i okolinu predviđene lokacije pri odabiru umjetnog bilja. Ukoliko nisu UV, izbjegavajte ih stavljati na izravnu sunčevu svjetlost jer dugotrajno izlaganje može uzrokovati izbljeđivanje ili promjenu boje tijekom vremena.

 

Sve u svemu, umjetne biljke nude praktično i svestrano rješenje za dodavanje zelenila unutarnjim i vanjskim prostorima, poboljšanje estetike i stvaranje ugodne atmosfere bez potrebe za stalnom njegom. Bilo da se koriste kao samostalni ukrasi ili uključene u veće dizajnerske instalacije, umjetne biljke pružaju beskrajne mogućnosti za uljepšavanje vaše okoline elegancijom nadahnutom prirodom.

UV umjetno bilje

 

UV umjetne biljke posebno su dizajnirane da izdrže izlaganje ultraljubičastom (UV) svjetlu, što ih čini idealnim za vanjsku upotrebu u sunčanim okruženjima. Ove su biljke izrađene od materijala otpornih na UV zračenje koji sprječavaju blijeđenje, promjenu boje i propadanje uzrokovano produljenim izlaganjem suncu. Bilo da se koriste za ukrašavanje terasa, balkona ili krajolika, umjetne UV biljke nude dugotrajno rješenje za dodavanje zelenila vanjskim prostorima bez potrebe za zalijevanjem ili održavanjem. Sa svojim realističnim izgledom i izdržljivošću, UV umjetne biljke pružaju jednostavan način za poboljšanje ljepote i ugođaja bilo kojeg vanjskog okruženja, tijekom cijele godine.

Vatrootporne umjetne biljke

 

Vatrootporne umjetne biljke izrađene su od materijala otpornih na vatru; dizajnirane da budu otporne na paljenje, odnosno, usporavaju širenje vatre. Pogodne su za zatvorene prostore koji zahtijevaju ateste o gorivosti, što ih čini sigurnim i praktičnim izborom za dekoriranje ovakvih prostora. Biljke izrađene od takvih materijala podvrgavaju se rigoroznim ispitivanjima kako bi se osigurala usklađenost s propisima i standardima zaštite od požara, pružajući bezbrižnost u okruženjima gdje opasnost od požara može predstavljati potencijalni problem. Bilo da se koriste u poslovnim prostorima, javnim zgradama ili stambenim okruženjima, vatrootporne umjetne biljke nude atraktivnu alternativu pravim biljkama koja zahtijevaju održavanje, bez kompromisa u pogledu sigurnosti ili estetike. Sa svojim realističnim izgledom i dodatnim sigurnosnim značajkama, vatrootporno umjetno bilje pruža svestrano rješenje za dodavanje zelenila u unutarnje prostore uz smanjenje rizika od požara.

Kontaktirajte putem maila info@techgarden.hr i uredite interijer ili eksterijer prije početka sezone!

Imate ideju za uređenje? Javite nam se...

Suglasnost

Slanjem gore navedene forme prihvaćam da se moji podaci spremaju u privremenu bazu podataka i koriste u svrhu objave newslettera tvrtke Tech Garden d.o.o.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost Tech Garden d.o.o.