Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. www.strukturnifondovi.hr - Saznajte više o projektu na linku EU PROJEKT

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. www.strukturnifondovi.hr
Saznajte više o prijektu na linku EU PROJEKT

Vertikalni vrt na terasi

Opis Projekta:

Projekt ozelenjavanja zida vertikalnom konstrukcijom visećih teglica, dio je uređenja privatne terase stana u novo izgrađenom kompleksu grada Zagreba. Novi dizajn omogućio je korisniku maksimalnu iskorištenost prostora po vertikali i tako oslobodio prostor terase za druge sadržaje, a u isto vrijeme razbio monotoniju zelenilom. Ideja vertikalnoga zida s trajnicama kao u ovome slučaju ili začinskog bilja može zaživjeti na mjestima kojima je limitiran prostor za boravak i koja zahtijevaju praktična rješenja iskoristivosti prostora. Bilje koje je korišteno za kompletan biofilni efekt sastoji se od trajnica, ukrasnih trava, seduma, ukrasnih vrsta otpornih na sušno razdoblje, penjačica i bilja koje s vremenom ima tendenciju prekriti vrtne teglice svojom listnom površinom.  Za potpuniji efekt potrebno je vrijeme koje će biljkama služiti za adaptaciju na nove uvjete i razvoj u puni potencijal rascvalog bilja. Za privatnu terasu korišteno je automatsko navodnjavanje putem uređaja na tempirano navodnjavanje – kap po kap – kako bi korisnicima smanjili brigu oko održavanja bilja.

Rezultat:

Imate ideju za uređenje Vašeg prostora? Javite nam se...

Suglasnost

Slanjem gore navedene forme prihvaćam da se moji podaci spremaju u privremenu bazu podataka i koriste u svrhu objave newslettera tvrtke Tech Garden d.o.o.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost Tech Garden d.o.o.